Alkoholbehandling – når du ikke ønsker at miste dit liv

Slås du med et alkohol forbrug, som har taget overhånd, og som du ikke længere selv kan kontrollere? Har du brug for alkohol fra morgenstunden for overhovedet at kunne stå op – og mere alkohol i løbet af dagen for overhovedet at kunne gennemføre helt almindelige gøremål? Føler du akutte fysiske smerter og voldsom sygdom – måske endda delirium – når du ikke får din daglige dosis alkohol? Og oplever du, at denne dosis vokser og vokser, således at du skal bruge større og større mængder alkohol på daglig basis for at opretholde et vist funktions niveau?

Så er du faktisk alkoholiker – og bør snarest muligt søge hjælp til afvænning.

Hvorfor er det nødvendigt med alkoholbehandling?

Måske tænker du, at problemet ikker er større end at du til hver en tid kan kvitte alkoholen. Og måske oplever du ikke, at dit alkohol forbrug giver dig vanskeligheder i det daglige. Mange alkoholikere passer deres job og deres familiære forpligtelser – altså lige ind til den dag hvor det ikke længere er muligt.

Et alkohol misbrug stagnerer ikke på et vist punkt, og går heller ikke væk af sig selv. Tvært imod vil et misbrug af alkohol – på lige fod med mange andre former for substans misbrug – eskalere ind til det faktisk er for sent at opsøge behandling. En anden bivirkning ved et misbrug er, at det påvirker dømmekraften. På et tidspunkt vil du slet ikke kunne bedømme din egen situation, endsige se i øjnene, at der er et problem. Du kan miste alt – hus og hjem, familie, venner, børn og ægtefælle, uden at du af den grund kan se en motivation for at stoppe.

Derfor er det vigtigt at du tager dette afgørende skridt mens du endnu er i stand hertil. Kontakt Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling for at høre mere om alkoholbehandling.

Lukket for kommentarer.