Arntjen: Sådan forbedres indeklimaet i stalden

Som landmand er der utrolig mange ting, der kan tænkes over, når dyrene skal have de bedste forhold i stalden. Det gælder alt fra den plads, de har til rådighed. Det gælder i forhold til det gulv, de går på. Det gælder i forhold, hvordan maden er tilgængelig for dem, og det gælder i forhold det indeklima der er. 

Når vi snakker om indeklimaet i en stald, så er det selvfølgelig vigtigt, at dyrene kan være inde i en god temperatur. Og lige her kommer gardinløsninger på banen. Det kan nemlig være værd at overveje til ens stalde – især også hvis man har køer.

Gardinløsninger til stalden

Det kan være utrolig godt, når man har muligheden for at skærme af ind til en stald med køer. I hvert fald når der er en skarp sol, som bager direkte ind. Og her kan det være, du skal overveje en gardinløsning. 

En af de løsninger du kan vælge er arntjen ventilation. Det er en smart måde, der kan skærmes af ind til en stald, men hvor køerne stadig kan få godt med frisk luft ind. Det er nemlig en gardinløsning, hvor gardinet kan styres på forskellige måder, så det giver den bedst mulige afskærmning. Måske ønsker man at gardinet skal sættes til, så det dækker nede fra og lidt op. Eller måske ønsker man, at der skal være åbent øverst og nederst i stalden, så det kun er midterstykket, der er dækket. 

Som du nok kan fornemme er der mange forskellige løsninger. Der kan også være forskel på, hvordan gardinløsningerne styres. Nogle kan du betjene manuelt og andre er fuldautomatiske og koblet på en vejrstation. Som en stor bonus kan man også få løsninger, som passer til den åbning, som ens stald har – for de kan selvfølgelig være forskellige fra landbrug til landbrug. 

Leave a Comment