Nanna Ditzel – Dansk designs førstekvinde

Når vi snakker dansk design, kommer vi ikke uden om en af de absolutte pionérer inden for formgivning i det forrige årtusind, nemlig Nanna Ditzel.

Den berømte kvindelige danske designer Nanna Ditzel (født i 1923) var især kendt for sin ukonventionelle tilgang til formgivning og fremstilling af møbler og brugskunst. Hendes postmodernistiske fremgangsmåde var et udtryk for tidens brud med de traditionelle tænkemønstre, når det gjalt design og arkitektur.

Nanna Ditzel havde en fantastisk evne til at omforme sine kunsteriske tanker og ideer til brugbart design, i såvel møbler som andre dagligdags brugsgenstande. Ditzels design tankegang bevægede sig omkring et humanistisk centrum – møblerne skulle ikke blot passe til rummet og det øvrige decor, men også klæde de mennesker, som benyttede dem.

Der ud over var Nanna Ditzel kendt for at anvende ukonventionelle materialer i sin produktion, hvilket var temmelig uhørt inden for den kendte danske møbel tradition.

Nanna Ditzel var aktiv inden for design verdenen langt op i sine 70’ere, og vandt således i 1990 såvel guld medalje i den Internationale Møbelkonkurrence i Japan for værket ”Bænk for To” som Danmarks højeste designanerkendelse ”ID-prisen” for ”Trinidad” i 1995.

Nanna Ditzel hører – aldeles vel fortjent – til i toppen af de mest anerkendte danske designere, og har været med hele vejen på den rejse, som kom til at definere dansk og skandinavisk design. Enkelthed, funktionalisme og et menneskeligt sigte er nøgleordene, når vi snakker om Nanna Ditzels designs – uanset om det gælder møbler eller andre former for brugskunst.

Find Nanna Ditzel designs hos Design Klassiker Shop

Hvis du leder efter et godt sted at købe Nanna Ditzel møbler og andre designs online, kan du med fordel besøge Design Klassiker Shops online butik. Her finder du et stort udvalg af designs fra den kendte formgiver. Se dem alle på https://designklassikershop.dk/shop/nanna-ditzel-4s1.html 

Lukket for kommentarer.